evgeniaplus@ukr.net(0522) 27-09-08, (096) 454-33-33,
                                         (095) 454-33-33

Історія візиток

А ви знали, що візитки вперше з'явилися в Китаї у 2-3 столітті до нашої ери? Закон піднебесної свідчив «Всі офіційні особи повинні роздавати картки, виготовлені на червоній державної папері». Їх навіть вкладали в похованнях, вказуючи ім'я і статус померлого.

Китайці вважали, що стислість сестра таланту, і розміщували на візитці тільки ПІБ і сан. Пройшли століття, і візитка стала більш інформативною, але як і раніше маркетологи не радять перевантажувати візитки інформацією і надлишком декору. Ділова візитка - стильна і лаконічна.

 

У XVI-XVII ст візитки завойовують Європу. Перше широке поширення вони отримали в Італії. У Франції популярність візитні картки набули за Людовіка XIV. Візитка була предметом розкоші, витіювато прикрашена, з вишуканими шрифтами і гербами, доступна лише вищого стану.

У Російській імперії візитка набула поширення при Катерина ІІ. Це були не візитні картки, а буквально твори мистецтва, їх виготовляли художники. Візитка часто могла містити витончену гравюру зі сценами полювання, амурчики або портрет власника. До речі, візитки страшенно не сподобалися вищого стану, але хіба з імператрицею посперечаєшся?

А першу друковану візитку виготовили німці в 1786 році. Але взагалі-то, хто б сумнівався?

У 19 столітті візитки стали більш лаконічними. В кінці того ж століття з'явилися перші комерційні візитки. Минуло трохи більше століття, а традиція вручати візитку при знайомстві не зникла. В Японії їх навіть подають і приймають двома руками, і ретельно її вивчають після отримання. Привал хорошого тону, чи знаєте.

Століттями візитка змінювалася і еволюціонувала, змінювалися способи виготовлення, їх ціна і значимість. З предмета розкоші візитна картка перетворилася, в обов'язковий атрибут, звичний і рідний. Як театр починається з вішалки, так будь-яке знайомство починається з візитки.

Сучасні візитки - це гармонія стилю і функціональності, дизайну і якості виготовлення .. Надайте це професіоналам рекламної сфери та просто насолоджуйтеся спілкуванням !!!
Завжди ваше РА «Євгенія плюс»